Tips för Tikka Masala på Kyckling

Chicken tikka masala är en läcker och smakrik indisk rätt som har blivit populär över hela världen. Det är ett utmärkt val för en middag på vardagskvällen eller för att imponera på dina vänner och familj på en middagsfest. Om du aldrig har gjort chicken tikka masala förut, oroa dig inte – det är inte så svårt som det verkar! Med lite planering och noggrann uppmärksamhet på detaljer kan du göra en utsökt chicken tikka masala som får alla att fråga efter sekunder. Här är fem tips för att göra den perfekta chicken tikka masala:

Tikka Masala

Börja här

Marinera kycklingen ordentligt

En av nycklarna till bra chicken tikka masala är marinaden. Marinaden är det som ger kycklingen dess smak, så det gäller att få det rätt. För att göra marinaden behöver du lite yoghurt, citronsaft, garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och ingefära. Blanda alla dessa ingredienser i en skål och tillsätt sedan din kyckling. Se till att täcka kycklingen väl och låt den sedan marinera i minst en timme, eller ännu hellre, över natten. Detta kommer att ge kycklingen tid att absorbera alla smaker och bli supermör.

Grilla kycklingen

Efter att kycklingen har marinerat är det dags att grilla den. Du kan använda en grillpanna på spisen eller en utegrill. Se bara till att grillen är varm innan du börjar tillaga kycklingen. Grilla kycklingen ca 5-7 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt. Du vet att kycklingen är färdig när den inte längre är rosa i mitten och saften blir klar.

Gör såsen

Medan kycklingen grillas kan du börja jobba på såsen. För att göra såsen behöver du lite smör, lök, vitlök, tomatpuré, garam masala, spiskummin, koriander, chilipulver och tung grädde. Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan löken. Koka löken i cirka 5 minuter, eller tills de börjar bli genomskinliga. Tillsätt sedan vitlöken och koka ytterligare en minut. Tillsätt sedan tomatpurén och alla kryddorna. Rör om ordentligt och låt såsen sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt slutligen den tunga grädden och rör om väl.

Tikka Masala

Slå ihop din Chicken Tikka Masala

När kycklingen är grillad och såsen är gjord är det dags att skapa rätten. Skär den grillade kycklingen i lagom stora bitar och tillsätt den sedan i såsen. Rör ihop allt och låt det puttra ytterligare några minuter så att smakerna smälter samman. Om du vill lägga till några grönsaker till din chicken tikka masala, är det dags att göra det nu. Du kan lägga till några ärtor, paprika eller till och med lite hackad spenat.

Servera och njut!

Äntligen är det dags att servera din chicken tikka masala. Du kan servera den med lite basmatiris, naanbröd eller till och med lite chapati. Garnera rätten med lite färsk koriander och servera den varm. Dina vänner och familj kommer att älska denna läckra och smakrika rätt, och du kommer att vara stolt över dig själv för att du har gjort den från grunden.

Där har du det – fem tips för att göra den perfekta chicken tikka masala. Med lite planering och noggrann uppmärksamhet på detaljer kan du göra denna läckra indiska rätt som får alla att fråga efter sekunder. Så varsågod och prova – du kommer inte att bli besviken!

Läs hur man gör Masala till denna rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *